Boerin Cathérine begon al meer dan dertig jaar geleden een kleine hoevewinkel in St Denijs op Hoeve De Drie Linden, met een klein aanbod groenten en fruit vanop de boerderij. Omdat de hoevewinkel groter werd en ook zoon Fréderic in het verhaal stapte werd het winkeltje al snel te klein. Ze verhuisden naar de voormalige paardenstal/opslagplaats van de hoeve met hun winkel, maar die bleek na enkele jaren toch ook aan renovatie toe. Fréderic begon toen ook met zijn project ‘The Nutty Farmer’: heerlijke gekruide nootjes. De cashewnoten komen uit Burkina Faso, en zijn 100% fairtrade gemaakt. Hij roostert en kruidt zelf de noten in zijn notenatelier en verkoopt ze in de hoevewinkel en heel wat andere verkooppunten in de buurt. Een korte-keten verhaal dat helemaal past in het duurzame verhaal van de hoevewinkel.

Architect Valerie Doutreluingne van Atelier Toekomst nam hun project in handen en zorgde voor een grondige ecologische renovatie van het woonhuis en de winkel. Zuderwind zorgde voor de binnenisolatie met hennepblokken van Isohemp.

De keuze voor ecologisch isolatiemateriaal lag voor de hand. Fréderic vertelt dat ze duurzaamheid zoveel mogelijk proberen te integreren in hun verhaal. Van recycleerbare zakjes voor de ‘Nutty Farmer’ nootjes tot enkel Belgische kazen in het aanbod van de hoevewinkel. De keuze voor een gezond binnenklimaat en ecologische materialen past dus perfect in dat rijtje.

Kom gerust eens piepen naar de prachtig gerenoveerde hoevewinkel en al het lekkers daar tijdens de zomermaanden, want dan gaat de Koebar terug open! Met zicht op de koeien kan je een heerlijk glas verse melk, een bolletje hoeve-ijs of andere streekdrankjes nuttigen in hun zomerbar.

Partners: